Βασίλης Ζαμπούνης
Βασίλης ΖαμπούνηςΠρόεδρος & Ιδρυτής
O Βασίλης Ζαμπούνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Αγροτική Οικονομία στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Reading University. Εργάζεται στον ελαιοκομικό τομέα από το 1980. Αρχικά στην «Ελαιουργική» στο Γραφείο Σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 1992 ίδρυσε την ΑΞΙΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΗ και στη συνέχεια την ΑΞΙΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ, των οποίων είναι Διευθύνων σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος. Υπήρξε εκδότης του διμηνιαίου συνδρομητικού περιοδικού «Ελιά & Ελαιόλαδο» από το 1997 έως το 2013 οπότε και δημιούργησε τη δημοσιογραφική ιστοσελίδα Olivenews.gr. Έχει συνεισφέρει στη συγγραφή μιας σειράς μελετών και στο ενεργητικό του υπάρχει πλήθος ομιλιών σε συνέδρια και ημερίδες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό σχετικά με τον τομέα του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς. Εμπνευστής και ιδρυτής συλλογικών φορέων όπως ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικά Προϊόντα Πιστοποιημένης Ποιότητας.


Το αναλυτικό βιογραφικό του Βασίλη Ζαμπούνη

Τα Μέλη της Ομάδας

Ρέα Σπυρίδου
Ρέα Σπυρίδου
Η Ρέα Σπυρίδου σπούδασε Τεχνολογία Τροφίμων στo ΤΕΙ Αθηνών, τμήμα Φυτικής Παραγωγής για δύο έτη, Γαλλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και της έχει απονεμηθεί μάστερ στην Εφηρμοσμένη Γλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο του Κεντ, Κάντερμπερι, Αγγλία. Η πρώτη της εργασία ήταν στην συνεταιριστική επιχείρηση επεξεργασίας ντομάτας ΣΕΚΟΒΕ στη Δράμα. Με το ελαιόλαδο ασχολείται από το 1992 ξεκινώντας από τη θέση του Τμήματος Εσωτερικής Αγοράς και Διεθνών Σχέσεων του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου στο οποίο παρέμεινε 11 χρόνια. Στη συνέχεια εργάστηκε στην ΑΞΙΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ όπου αρχικά ανέλαβε το τμήμα προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εν συνεχεία την Διεύθυνση. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά.
Βασίλης Πυργιώτης
Βασίλης ΠυργιώτηςProject Manager
Ο Βασίλης Πυργιώτης, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με εξειδίκευση στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σχέσεις. Απέκτησε τον μεταπτυχιακό του τίτλο από το Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών στην Τουλούζη της Γαλλίας. Γεννημένος στην Σητεία Κρήτης, από ελαιοπαραγωγή οικογένεια γνωρίζει το ελαιόλαδο στην πράξη και όχι μόνο στη θεωρία. Γρήγορα αντιλήφθηκε ότι μέσω της στοχευμένης διαχείρισης των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων μπορεί το εθνικό αυτό προϊόν να κατακτήσει τη διεθνή θέση που του αξίζει. Από το 2003 συμμετείχε στην υποβολή προτάσεων Leader και από το 2007 έως και σήμερα είναι υπεύθυνος συντονισμού και υλοποίησης Ενωσιακών προγραμμάτων στην Άξιον Αγροτική. Το πιο πρόσφατο πάθος του, η γευσιγνωσία ελαιολάδου και οίνου.